logo

Startpunt voor
roestvaststaal

RVS Leek overgenomen door SNIJ Noord Heerenveen

  • Nieuws
  • ± 1 minuut

LEEK – RVS Leek, al meer dan 40 jaar een begrip in de metaalindustrie, is per 1 maart overgenomen door het Heerenveense bedrijf SNIJ Noord. Voor de directie van RVS Leek is de verkoop van het bedrijf een logische stap om te zorgen voor meerwaarde voor de klanten en een goede toekomst voor de mede­werkers.

Henk Beerlings, aandeelhouder van RVS Leek legt uit: “Na bijna 37 jaar aandeelhouderschap hebben wij besloten om RVS Leek per 1 maart 2019 te verkopen. RVS Leek werkt al jarenlang nauw samen met SNIJ Noord voor het laser- en watersnijden van plaatmateriaal. Groot voordeel is dat de werkprocessen van RVS Leek en SNIJ Noord naadloos op elkaar aansluiten. Dat biedt kansen om een compleet pakket aan te bieden en de krachten te bundelen.”

Volledige ontzorging in plaatbewerking

Na de overname blijven beide bedrijven actief vanuit de huidige standplaats. “De komende maanden gaan we de werkprocessen van beide bedrijven met elkaar integreren,” licht Gerrit Jellema van SNIJ Noord toe. “Dat betekent dat we klanten vanuit beide locaties volledig ontzorgen: van ondersteuning in tekenwerk en engineering, lasersnijden en watersnijden tot assembly en nabehandeling.”

Over RVS Leek

RVS Leek is gespecialiseerd in de bewerking van plaatmateriaal. Nadat plaatwerk is gesneden, bewerken de vakmensen van RVS Leek het halffabricaat verder tot eindproducten. Dit kan door lassen, boren, zetten, assembleren, of beitsen in het eigen beitsbad. Producten van RVS Leek vinden hun weg naar diverse sectoren in de RVS verwerkende industrie.