logo

Startpunt voor
roestvaststaal

RVS MIG lassen

MIG lassen wordt voor verschillende doeleinden toegepast, waaronder voor het lassen van RVS. Bij het MIG lassen van roestvast staal worden twee RVS onderdelen door een elektrische vlamboog verwarmd op de plek waar ze verbonden moeten worden — het zogenaamde smeltbad. Door toevoeging van een toevoegmiddel aan dit smeltbad worden de twee stukken aan elkaar gelast.

Wat is MIG lassen

MIG lassen is een voorbeeld van elektrisch booglassen. Dit betekent dat er tussen elektrode en werkstuk een plasmaboog wordt gevormd. Voor MIG lassen wordt een afsmeltende draad gebruikt. Deze draad dient een dubbel doel. Enerzijds is de draad de elektrode en doordat de draad afsmelt dient de afsmeltende elektrode tegelijkertijd als toevoegmateriaal. 

Is er verschil tussen MIG lassen en MAG lassen

Het verschil tussen MIG lassen en MAG lassen heeft te maken met het gebruikte beschermgas. Dit beschermgas beschermt het smeltbad, de plek waar het daadwerkelijke lassen plaatsvindt. Voor zowel MIG lassen als MAG lassen wordt een beschermgas gebruikt. Bij MIG lassen wordt echter een inert gas, een edelgas zoals argon, gebruikt. Bij MAG lassen wordt gebruik gemaakt van een actief gas, bijvoorbeeld koolstofdioxide. Het verschil tussen deze twee is dat het gas bij MIG lassen niet reageert met het smeltbad en dat actief gas bij MAG lassen wel reageert met het smeltbad. Dit heeft invloed op de kwaliteit van de las.

Is er verschil tussen MIG lassen en TIG lassen

Ja, er is verschil tussen MIG of MAG lassen en TIG lassen. In tegenstelling tot TIG lassen wordt er voor MIG en MAG lassen gewerkt met een afsmeltende elektrode. Voor MIG/MAG lassen is het daarom niet nodig om beide handen vrij te houden voor het daadwerkelijke lassen. Daarnaast kenmerkt TIG lassen zich door een constante stroom, terwijl bij MIG/MAG lassen een constante spanning wordt gebruikt.

Voordelen MIG lassen

Het MIG lassen van roestvast staal heeft diverse voordelen en wordt vaak toegepast voor halffabrikaten, constructies en installaties. Bij MIG lassen wordt een constante spanning gebruikt, waardoor het goed beheersbaar is. Een paar voordelen van het MIG lassen van RVS zijn:
•    Breed inzetbaar
•    Goede laskwaliteit
•    Snelle lasmethode

Is MIG lassen geschikt voor RVS

MIG lassen is geschikt voor het lassen van RVS onderdelen. RVS Noord heeft voor verschillende klanten uit diverse sectoren projecten afgeleverd waarbij RVS onderdelen zijn gelast door het toepassen van MIG lassen. Onder cases op deze website vindt u diverse referentieprojecten.

Contact RVS MIG lassen door RVS Noord

Wilt u meer weten over het MIG lassen van uw RVS halffabrikaten, roestvast staalconstructie of installatie? Onze specialisten geven u graag advies over de beste lastechniek. Neemt u daarom contact met ons op als u vragen heeft over MIG lassen van RVS via 0594 677 030 of verkoop op rvs-noord punt nl.

Contact over MIG lassen