RVS lassen

Het lassen van RVS is specialistisch werk. RVS, ofwel roestvast staal, lassen is namelijk niet eenvoudig. Er zijn diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. De lasspecialisten van RVS Noord hebben veel ervaring met het lassen van roestvast staal. Het lassen van RVS is daarom een echte specialiteit van RVS Noord. Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van het lassen van roestvast staal en welke technieken geschikt zijn voor RVS lassen.

Bekijk onze cases

Waarom RVS lassen

Voor apparaten en constructies die worden opgebouwd uit roestvast staal is RVS lassen vrijwel altijd noodzakelijk. Het is simpelweg niet mogelijk om alle halffabricaten of constructies uit één plaat RVS te halen. Om verschillende RVS onderdelen van een installatie of constructie met elkaar te verbinden is het noodzakelijk om RVS te lassen. Het is mogelijk om de onderdelen van uw constructie te lassen in de eigen werkplaats van RVS Noord of op locatie.

Technieken voor RVS lassen

Het is mogelijk om RVS te lassen door middel van TIG lassen, MIG lassen of Orbitaal lassen. Welke lastechniek het beste aansluit hangt mede af van de specificaties van de constructie. Op basis van de door de klant gewenste specificaties wordt per keer de juiste lastechniek gekozen. De lasspecialisten van RVS Noord beheersen TIG lassen, MIG lassen en Orbitaal lassen.

Voordelen RVS lassen

Vaak wordt een las gezien als een zwakke schakel in een constructie. Maar als roestvast staal op de juiste manier wordt gelast, dan hoeft dit zeker niet het geval te zijn. RVS lassen vereist minimale warmte-inbreng om te voorkomen dat het roestvast staal vervormt. Het leggen van een zeer goede las door een lasspecialist van RVS Noord biedt als voordeel dat het roestvast staal zijn sterkte behoudt. Daarnaast beschikt RVS Noord over een eigen beitsbad, waardoor het gelaste RVS ook op de juiste manier kan worden nabehandeld.

Maatwerk in RVS lassen

RVS lassen vergt kennis van het materiaal en de toepassing. Daarom vereist het lassen van roestvast staal vaak maatwerk. De jarenlange ervaring van de RVS lasspecialisten van RVS Noord komt daarbij uitstekend van pas. Voor gerealiseerd werk in apparatenbouw en constructiewerk zijn specifieke RVS lastechnieken toegepast. Bekijk onze cases om een indruk te krijgen van onze projecten voor het lassen van RVS.

Offerte voor RVS lassen

RVS Noord levert topkwaliteit in TIG lassen, MIG lassen en orbitaal lassen voor RVS. Wilt u meer informatie over het lassen van RVS, een offerte aanvragen of advies op maat?
Neemt u dan contact op met de specialisten van RVS Noord via 0594 677 030 of verkoop op rvs-noord punt nl.

Offerte

Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Mail of bel ons gerust:

verkoop op rvs-noord punt nl 0594-677030