RVS TIG lassen

TIG lassen is zeer geschikt voor het lassen van roestvast staal. Net als bij andere lastechnieken voor roestvast staal, waaronder MIG lassen en Orbitaal lassen, zijn er een aantal aandachtspunten voor het TIG lassen van RVS. TIG lassen wordt vooral gebruikt om hele precieze lassen te maken. TIG lassen is daarom – en door zeer hoge temperaturen – zeer specialistisch werk. Groot voordeel van TIG lassen is dat met deze lastechniek ook hele dunne materialen kunnen worden gelast. Hieronder leggen we uit wat TIG lassen is en geven we een aantal voordelen van het TIG lassen van RVS.

Bekijk onze cases

Wat is TIG lassen

TIG lassen is een voorbeeld van elektrisch booglassen en is zeer specialistisch werk. Voor TIG lassen wordt namelijk gebruik gemaakt van zeer hoge temperaturen. TIG staat voor Tungsten Inert Gas, omdat de elektrode waarmee wordt gewerkt is gemaakt van wolfraam (tungsten) en het beschermgas door de hoge temperaturen altijd een inert gas is, een edelgas. Het toevoegmateriaal wordt door de lasspecialist handmatig toegevoerd, waardoor er voor TIG lassen continu met twee handen wordt gewerkt.

Is TIG lassen geschikt voor RVS

TIG lassen is zeer geschikt voor het lassen van RVS, ofwel roestvast staal. Wel zijn er een aantal aandachtspunten door de zeer hoge temperaturen en de werkwijze bij TIG lassen. Door de zeer hoge temperaturen is er bij TIG lassen een groot risico op vervorming van het roestvast staal en brandvlekken. Daardoor kan de structuur van het roestvast staal veranderen wat invloed heeft op de sterkte van de RVS constructie. Laat het lassen van RVS daarom over aan de lasspecialisten van RVS Noord. Zij hebben jarenlange ervaring en zijn experts in het TIG lassen van roestvast staal. Het TIG lassen van RVS heeft namelijk ook voordelen.

Voordelen TIG lassen

Een groot voordeel van TIG lassen is de zeer hoge laskwaliteit. TIG lassen wordt daarom vooral gebruikt om hele precieze lassen te maken. Een ander voordeel van TIG lassen van RVS is dat er ook dunne roestvast staal halffabricaten kunnen worden gelast. Ook kan in alle posities gelast worden. Doordat TIG lassen niet spat is er goed zicht op het smeltbad en zijn er geen lasspatten die de constructie ontsieren.

Offerte RVS TIG lassen door RVS Noord

Het TIG lassen van roestvast staal is specialistisch werk en de lasspecialisten van RVS Noord zijn opgeleid tot experts in het TIG lassen van RVS. Wij geven u graag advies over de beste lastechniek voor uw installatie, constructie, machine of halffabricaat. Neemt u voor meer informatie of een offerte op maat contact met ons op via 0594 677 030 of verkoop op rvs-noord punt nl.

Offerte

Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Mail of bel ons gerust:

verkoop op rvs-noord punt nl 0594-677030