RVS Orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een volledig gemechaniseerd lasproces voor buizen, leidingen en ronde objecten zoals flenzen. Door een geautomatiseerd TIG-lasproces draait de elektrode in een rechte baan om de buitenkant van de naad die gelast wordt.

Bekijk onze cases

Waarom RVS orbitaal lassen

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het orbitaal lassen van roestvast staal. Zoals uitgelegd op de pagina over het TIG lassen van RVS is TIG lassen een complexe lastechniek. Er wordt continu met twee handen gewerkt, waardoor het TIG lassen van RVS een goede techniek vergt van de lasser. Door het TIG lassen te automatiseren biedt RVS orbitaal lassen zowel de voordelen van TIG lassen als een oplossing voor de complexiteit, waardoor een hoge laskwaliteit wordt gegarandeerd. Voor het lassen van ronde RVS onderdelen biedt orbitaal lassen als extra voordeel dat er sprake is van een continu lasproces en daardoor een zeer nauwkeurige lasverbinding. Iets dat ‘met de hand’ bijna niet te realiseren is.

Is orbitaal lassen geschikt voor RVS

Net als het TIG lassen en MIG/MAG lassen is Orbitaal lassen een passende lastechniek voor het lassen van RVS. Het grote verschil tussen TIG lassen en Orbitaal lassen is dat orbitaal lassen geautomatiseerd plaatsvindt. Daardoor heeft Orbitaal lassen een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van TIG lassen. Ook voor het lassen van roestvast staal. Onder cases vindt u diverse voorbeelden van gerealiseerde projecten.

Voordelen orbitaal lassen

Doordat orbitaal lassen een volledig gemechaniseerd lasproces is, heeft het belangrijke voordelen voor het lassen van RVS ten opzichte van TIG lassen of MIG/MAG lassen. Voordelen van orbitaal lassen zijn:

TIG lassen vergt vakmanschap door de hoge temperaturen en de werkwijze, waardoor het TIG lassen van roestvast staal een precies werkje is. Door deze lastechniek te automatiseren biedt orbitaal lassen logischerwijs een aantal belangrijke voordelen voor het lassen van buizen, leidingen en ronde objecten.

Toepassingen orbitaal lassen

Omdat orbitaal lassen geschikt is voor het zeer nauwkeurig lassen van leidingen, buizen en ronde objecten van roestvast staal wordt deze lastechniek voor verschillende toepassingen geselecteerd. Doordat zeer nauwkeurige lasverbindingen mogelijk zijn met orbitaal lassen is het zeer geschikt voor RVS onderdelen voor de farmacie. Orbitaal lassen garandeert daarnaast een uitstekende doorlas wat het zeer geschikt maakt voor RVS installaties, tanks en leidingwerk voor o.a. de voedingsindustrie.

Offerte RVS orbitaal lassen door RVS Noord

Kiezen voor orbitaal lassen voor roestvast staal onderdelen of leidingwerk heeft veel voordelen. Onze specialisten geven u graag advies over de beste lastechniek voor uw toepassing. Neemt u daarom contact met ons op als u vragen heeft over orbitaal lassen van RVS via 0594 677 030 of verkoop op rvs-noord punt nl.

Offerte

Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Mail of bel ons gerust:

verkoop op rvs-noord punt nl 0594-677030