RVS nabehandelen

RVS Noord beschikt over een eigen beitsbad, waardoor we in huis kunnen beitsen en passiveren. Dit biedt grote voordelen, in het bijzonder op gebied van kwaliteit, logistiek en kostprijs. We leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk onze cases

Beitsen

Vrijwel alle producten worden standaard gebeitst en gepassiveerd voor ze de werkplaats verlaten. Deze nabehandeling is nuttig om roest zoveel als mogelijk te voorkomen. Hiermee waarborgen we de kwaliteit van het RVS, ongeacht waar en waarvoor het eindproduct wordt gebruikt. RVS Noord heeft een eigen beitshal waar bewerkingen als beitsen en passiveren op milieuvriendelijke wijze uitgevoerd worden. Deze bewerking is ook beschikbaar voor metaalbewerkers zonder eigen beitsbad.

De gloeihuid, walshuid, aanloopkleuren, corrosieproducten en eventueel vreemde metaaldeeltjes worden van het eindproduct verwijderd. De chemische werking van het salpeter- en fluorzuur maakt ook de lasnaden en buigpunten schoon. De onzuiverheden die tijdens het bewerken van het roestvast staal ontstaan worden op die manier weggebeten.

Passiveren

Nadat het roestvrijstaal is gebeitst, wordt het zuur uit het beitsbad geneutraliseerd door het product te passiveren. Hierdoor gaat het materiaal terug naar de zogenaamde passieve toestand. In die passieve toestand krijgt het onderliggende materiaal zijn natuurlijke bescherming tegen corrosie terug. Andere stoffen of bijvoorbeeld weersinvloeden hebben vervolgens geen effect meer op het roestvast staal. Het behoudt zo zijn glans en uitstraling. Door het materiaal te beitsen en daarna te passiveren wordt roest in een later stadium uitgesloten. Voor meer informatie over passiveren neemt u contact met ons op.

Beitsen in opdracht

Dat RVS Noord beschikt over een eigen beitsbad is uniek voor de regio. Niet elk RVS-verwerkend bedrijf heeft een eigen beitshal. Daarom voert RVS Noord regelmatig beitswerk in opdracht uit. Naast de constructies die in eigen huis worden geassembleerd, wordt er ook door collega-RVS-be­werkers gebruik gemaakt van ons beitsbad. “Mag ik bij jullie in bad?” is dan ook een vraag die regelmatig langskomt. En dat is geen enkel probleem.

Capaciteit beitsbad RVS Noord

RVS Noord beschikt over een dompelbad voor het beitsen van roestvast staal constructies. De capaciteit van het beitsbad is 5,80 x 1,90 x 1,90 meter. Heeft u vragen over het beitsen of over ons beitsbad? Neemt u dan contact met ons op.

Beitsbad of sproeibeitsen

Naast de toepassing van een beitsbad, zoals in het geval van RVS Noord, zijn er ook leveranciers voor sproeibeitsen. De voordelen van een beitsbad ten opzichte van sproeibeitsen zijn onder andere de kwaliteit van het beitsen doordat een object volledig wordt gedompeld, en de impact op het milieu. Voor meer vragen kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Offerte voor RVS nabehandelen

Wilt u meer informatie over het nabehandelen van roestvast staal, wilt u een offerte aanvragen of advies op maat?
Neemt u dan contact op met de specialisten van RVS Noord via 0594 677 030 of verkoop op rvs-noord punt nl.

Offerte

Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Mail of bel ons gerust:

verkoop op rvs-noord punt nl 0594-677030